Råstoffbitar till kaffet

1 pkt Kungsörnen Chokladsockerkaka-mix
2 portionspåsar espressopulver + lite vatten
250 g riven mandelmassa
70 g smält svalnat smör
½ tsk arraksessens (Borgeby Kryddgård är god)
ca 2-3 msk Råstoff Salty Caramel
(en skätt Strohrom)
150-175 g Blond Choklad (jag använde ICA Selection)
kokos
Blanda kakmixen med vatten enligt anvisningen på paketet, häll upp i en bakpapperklädd stor form och grädda väl. Det gör inget om kakan blir lite torr då det ska tillsättas blöta ingredienser senare.
Koka upp lite vatten och blanda sedan portionspåsarna med kaffe med precis så mycket vatten som behövs för att lösa upp kaffegranulatet.
Smula kakbitarna och blanda med riven mandelmassa, smälta smöret, kaffet och arrak. Smaka sedan av med likören. Jag tillsätter lite 80 % Strohrom för att höja alkoholhalten något och dessutom har den en väldigt aromatisk smak som passar bra till smakerna.
Rulla bollar och ställ i frysen en stund.
Smält chokladen och rulla bollarna i chokladen och därefter i kokos. Här är det jättebra om en person kan rulla bollarna i chokladen och en annan rullar dem i kokos direkt efter.
Servera efter maten, gärna till en kopp kaffe.

Om du gillar detta recept, se även denna underbara rulltårta med liknande smaker!