Citronrulltårta med Philadelphiakräm och Kola

Citron Foxkolor med de där snöbollarna i kola som är rullade nåt kritaktigt vitt pulver, de är så goda att äta ihop. Här gjorde jag en rulltårta i samma stil med Lemon Curd, Dulce de Leche samt Philadelphiakräm smaksatt med vanilj.
 
 
Rulltårtsbotten
3 ägg
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca 1 msk vatten
rivet skal av 1 ekologisk citron
+ valfri färg, jag använder pulverfärger

Philadelphiafyllning
1 dl florsocker
lite vaniljpulver
2 msk ljummet smör eller några msk Smetana
200 g Philadelphia
 
+ ca 1-1½ dl Lemoncurd 
+ ½-1 dl dulce de leche


Rulltårtsbotten: 
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt detta, vattnet och rivet citronskal. Häll upp smeten i en bakpapperklädd form. Sätt in mitt i 225 grader varm ugn och sänk direkt till 175 när du sätter in plåten. Ta ut när rulltårtbotten lyft och fått lite lätt färg och verkar klar. Vänd upp botten på ett sockrat baplåtspapper och dra försiktigt bort första bakplåtspappret. Rulla ihop botten försiktigt med det ena bakplåtspappret och slå runt det andra runt rulltårtan och vira en handduk runt och låt vila i någon timme. 

Fyllning: 
Vispa ihop det ljumma smöret/smetana med lite florsocker samt vaniljen, tillsätt lite Philadelphia och lite florsocker och vispa (med elvisp), fortsätt att tillsätta lite i taget tills allt är slut. Vispa tills fyllningen är fast. Ställ fyllningen att vila i kylen. 

Rör dulce de lechen mjuk så att den blir lättare att fördela. 

Montering: 
Rulla ut rulltårtbotten och bred på Lemon Curd. Den jag använde (från Lidl) är väldigt god, men ganska syrlig, så jag bredde inte ett jättetjockt lager. Bred på Philadelpiafyllning. Ringla över Dulce de Lechen. Rulla ihop tårtan och plasta in samt lägg folie runt om och låt vila över natten. 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: