Äppelkladdkaka

175 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ¾ dl vetemjöl
2 syrliga äpplen
kanel att pudra på
1 msk farinsocker strö att strö över*
flingsalt att toppa med*
smör + kokos* till formen
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.
Skala och riv äpplena och rör ner i smeten.
Häll smeten i en smord och kokosad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Strö över farinsocker och pudra över kanel. Toppa med flingsalt.
Grädda mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Jag gräddade min i 27 minuter och det blev lite för länge, så nästa gång passar jag kakan mer noggrannt. Låt kakan svalna i formen.
* Ej i orginalreceptet
Jag serverade min äppelkladdkaka med vaniljgräddglass som jag toppade med Strohrom, blev så gott!
