Magisk Kokostoppskladdkaka

 
Kladdkaka 
110 g smör
100 g Marabou mjölkchoklad
1/3 dl kakao
1 krm salt
1 3/4 dl strösocker
½ dl brun farin strö
2 ägg 
1,25 dl mjöl

Sätt ugnen på 170 grader. Smöra en springform, 19 cm i diameter eller motsvarande och mjöla den därefter och ta bort överskottet av mjöl.  
Smält smöret i en mellanstor kastrull. Blanda smält smör med 100 g mjölkchoklad i bitar, rör tills allt löst sig och rör sedan ner kakao och salt.
Vispa upp äggen. (Ja de ska vispas upp till skillnad från andra recept) Blanda ner socker och ägg samt mjölet i kastrullen. 

Häll smeten i formen och grädda sedan mitt i ugnen. (När kakan börjar få lite yta och inte ser ut som en smet satte jag igång varmluften för att snabba på tillagningen) Ta ut kakan när den känns torr med en sticka i kanten. Kakan ska fortfarande vara kletig i övrigt. Låt kakan svalna helt, gärna över natten. 

Kokostopp
40 g smält smör
80 g Philadelphia
1,75 dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
200 g kokos
2 ägg

Blanda alla ingredienser utom äggen väl, rör sedan ner äggen och rör om tills allt är blandat, men vispa inte. Låt stå 30 minuter. Sätt på ugnen på 200 grader när det är några minuter kvar.

Rita en rund cirkel som är lite mindre än kladdkakeformen, på ett bakplåtspapper. Vänd pappret med ritade sidan ner och spritsa eller bred ut kokosmassan jämt. Eventuellt blir det lite smet över. Grädda tills kakan får fin färg, ca 10 minuter. Kakan är klar när den fortfarande är lite fladdrig, men inte "såsig". Låt svalna helt och ställt kallt. 


Montering
ca 2 msk Kaffe 
ca 2 msk Bailey's
Kolasås


Lägg kladdkakan på ett serveringfat, rör ihop kaffe och bailey's och häll på blandningen på kakan. Toppa med kokostoppen. Ringla kolasås över bakelsen. 

 


 
 



1 Tess:

skriven

Wow, vad gott det låter! :)

Svar: Tack så mycket.
Mary Dane

Kommentera här: