Kaksemifreddo med Cognasjordgubbar

 
Denna midsommar blir den en annorlunda efterrätt i form av en KakSemifreddo med smak av jordgubb och Cognac. 


Kakbotten
3 ägg
1½ dl strösocker
2 msk flytande smör
2 dl mandelmjöl
några droppa mandelessens (om bittermandel används ta bar en liten droppe)
½ dl bakpulver 
1½ dl vetemjöl

Sätt ugnen på 225 grader. Sänk till 200 när ugnen är varm. 
Vispa ägg och socker pösigt. Häll ner övriga ingredienser. Bred ut på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda mitt i ugnen tills kakan ser klar ut. 

Jordgubbs/Cognacglass

färska jordgubbar
vispad grädde (valfritt)

Varva kakan med glassen, toppa med massa jordgubbar och vispad grädde.
 
 
 
 
 
 
Lycka är när de första jordgubbarna skördas, speciellt en solig sommar som denna då de blev klara innan midsommar. 

Kommentera här: