Supersnabba kycklingbiffar

Biffar
1 kg kycklingfärs
2 msk torkat lökgranulat, eller finhackad färsk lök
2 msk maizenamjöl
2 mellanstora ägg
1 tsk Sambal Olek
torkad timjan
Chili Powder från Santa Maria (innehåller flera kryddor)
1 msk Aivar (Mild tog jag)
svartpeppar
flingsalt
lite mer svartpeppar
flytande smör
+ lite mer timjan när biffarna är klara
Sås
resterande burk Aivar (burken var på 350 g)
ca 1 dl vispgrädde
1 tsk Sambal Olek
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till biffarna utom flingsaltet och smöret. Ringla flytande smör på ett bakplåtspapper och fördela smöret. Klicka ut färsen och bred ut den ca 1-1½ cm tjockt. Ringla smör ovanpå och bred ut med en stor sked. Dela i lagom stora bitar, jag använder en bilskrapa som jag brukar använda som degskrapa. =)
Strössla på krossat flingsalt och nymald svartpeppar och sätt in i ugnen, jag sätter ganska högt upp i min ugn. Slå igång varmluftsfunktionen, jag rekommenderar att använda denna funktion om du har sådan då biffarna får en fin yta och gräddas lika jämt. Om du inte har det, öka på temperaturen 25 grader till 225.
Koka ditt tillbehör, jag kokade basmatiris i rikligt med vatten och vegeta.(grönsaksbuljongtärning går också bra)
Rör ihop ingredienserna till såsen och låt puttra ihop på svag värme.
Jag tog inte tid på biffarna, men tiden beror på tjockleken så ta ut plåten och prova att dela en biff och kika om den är klar. Tippar på att det tog ca 20 min för mina biffar att bli klara. Strö på lite timjan när biffarna är klara.
Strössla på krossat flingsalt och nymald svartpeppar och sätt in i ugnen, jag sätter ganska högt upp i min ugn. Slå igång varmluftsfunktionen, jag rekommenderar att använda denna funktion om du har sådan då biffarna får en fin yta och gräddas lika jämt. Om du inte har det, öka på temperaturen 25 grader till 225.
Koka ditt tillbehör, jag kokade basmatiris i rikligt med vatten och vegeta.(grönsaksbuljongtärning går också bra)
Rör ihop ingredienserna till såsen och låt puttra ihop på svag värme.
Jag tog inte tid på biffarna, men tiden beror på tjockleken så ta ut plåten och prova att dela en biff och kika om den är klar. Tippar på att det tog ca 20 min för mina biffar att bli klara. Strö på lite timjan när biffarna är klara.
Servera biffarna med tillbehöret, sallad, aivarsåsen och kanske lite Feferoni.

Flytande smör som ringlas på och sedan breds ut med sked.

Flingsalt och peppar uppepå innan biffarna sätts in i ugnen.

Och sist strör man över lite torkad timjan.

Om du testar idén, posta gärna din variant bland kommentarerna. Glöm inte nämna var receptet kommer ifrån. =)