Spenat & KronärtskocksLasagne

 
Idag blev det en liten vegetarisk lasagne med babyspenat som jag behövde använda upp. Eftersom familjen älskar kronärtskockor blev det även en burk kronärtskockshjärtan i fyllningen. Jag älskar att laga lasagne, det tar inte farligt lång tid, om man inte ska göra en köttfärssås...och jag älskar färgerna i de vegetariska varianterna.

Till en form på 25 x 18 cm ca

500 g färsk spenat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
vegeta
 
ca 12 lasagneplattor
ca 3 dl riven hushållsost
ca 1 dl riven parmesan
7 cocktailtomater, skivade
färsk basilika, klippt i minde bitar
salt

Ostsås: 
1,5 msk smör
1 ,3 msk vetemjöl
4,5 dl mjölk
2 dl creme fraiche
vitpeppar
½ tsk salt
200 g riven ost, tex texmexost eller prästost

Topping:
tomatsås

Våran bestod av en överbliven tomatsås som jag gjorde på ekologisk tomatsoppa, tomatpué och lite vitt vin.
 
 

 


 

Kommentera här: