Spenat & KronärtskocksLasagne

Idag blev det en liten vegetarisk lasagne med babyspenat som jag behövde använda upp. Eftersom familjen älskar kronärtskockor blev det även en burk kronärtskockshjärtan i fyllningen. Jag älskar att laga lasagne, det tar inte farligt lång tid, om man inte ska göra en köttfärssås...och jag älskar färgerna i de vegetariska varianterna.
Till en form på 25 x 18 cm ca
500 g färsk spenat
Till en form på 25 x 18 cm ca
500 g färsk spenat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
vegeta
ca 12 lasagneplattor
ca 3 dl riven hushållsost
ca 1 dl riven parmesan
7 cocktailtomater, skivade
färsk basilika, klippt i minde bitar
7 cocktailtomater, skivade
färsk basilika, klippt i minde bitar
salt
Ostsås:
Ostsås:
1,5 msk smör
1 ,3 msk vetemjöl
4,5 dl mjölk
2 dl creme fraiche
vitpeppar
½ tsk salt
200 g riven ost, tex texmexost eller prästost
Topping:
Topping:
tomatsås
Våran bestod av en överbliven tomatsås som jag gjorde på ekologisk tomatsoppa, tomatpué och lite vitt vin.
Våran bestod av en överbliven tomatsås som jag gjorde på ekologisk tomatsoppa, tomatpué och lite vitt vin.

