Chokladgrottor med CaramelCheesekräm

Mumsiga chokladgrottor med Caramel Cheesekräm smaksatt med kaffe.  

 
Kakgrottor
150 g smör, rumsvarmt
1 1/4 dl strösocker (innan 2 1/4 socker, blev hårda)
1 ägg
1 äggula
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en knivsudd salt
2 1/3 msk kakao
 
Vispa smör och socker, tillsätt ägg och vispa. 
Blanda mjöl, bakpulver, salt och kakao och häll ner i smeten. Häll i muffinsformar. 
Grädda mitt i ugnen ca 180 grader. Grädda till kakorna lyft i mitten, ta ut medan de är mjuka.
Ta ett flasklock eller liknande och tryck ner i mitten av kakan så det blir ett hål.
 
 
 
CaramelCheesekräm
100 g Philadelphia
100 g Dulce de leche
4 äggulor
1 portionspåse espressopulver
2 krm vaniljsocker
 
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt sjuda på svag värme till krämen tjocknat. Fyll kakorna. 
 

Kommentera här: