Annanas/Passionssorbet

receptet ger en liten omgång, dubblera gärna
1 passsionfrukt eller 2 smoothiebitar med passionsfrukt
saft av 1 citron
saft av 1 liten burk annanas i bitar
0,5 dl vatten
0,25 dl socker
1 äggvita
1 tsk socker
Pressa saft och innehåll av passionsfrukterna i en liten kastrull, tillsätt annanassaften, saft av 1 citron, vatten och socker. Koka upp och låt stå en stund på eftervärme. Sila av kärnorna och ställ saften i frysen. Ta ut från frysen och rör med en timmes mellanrum ca. När saften blivit som slush, vispa äggvitan med socker till ett hårt skum. Mixa slushen med en mixerstav om du har och rör ihop slushsaften med äggviteskummet och ställ i frysen. Fortsätt att röra om då och då.
Servera med frukt, tex annanasbitar.

