Hasselnötskladdkaka

Okej här kommer nog den i särklass fulaste kladdkakan. =D Slänge ihop denna väldigt snabbt igår innan vi skulle åka till svärmor. Glasyren som är gjord på mjölkchoklad skar sig och blev alldeles seg och geggig, men den blev väldigt god ändå. Ska göra om denna någon dag och försöka ta lite finare bilder och få till en mjuk mjölkchokladglasyr som inte skär sig.
Kladdkaka
140 g Bregott extrasaltat (smöret var slut hemma då dottern bakat kanelbullar tidigare i veckan)
100 g Marabou Helnöt
½ dl kakao
1½ dl farinsocker
0,75 dl strösocker
2 ägg
2 ägg
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en knapp tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en springform på 19 cm. Lägg ett bakplåtspapper i botten om du vill, det gör jag.
Smält smöret med chokladen på låg värme i en medelstor kastrull. Ta bort från värmen.
Blanda i socker och kakao.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och häll ner tillsammans med äggen i chokladröran.
Häll upp i formen och ställ in i mitten av ugnen. Sänk värmen till 160 grader. Grädda i ca 40-45 min, känn med sticka, tiden beror på ugn och storleken på formen. Jag tar ut min kaka när kanterna ca 2 cm in nätt och jämt är torr om man känner med sticka. Låt kakan svalna.
Glasyren i detta recept är detta, men den blev grynig så nästa gång gör jag den som står längre ner
150 g hackad Marabou Helnöt
ca 1½ msk Bailey's
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en springform på 19 cm. Lägg ett bakplåtspapper i botten om du vill, det gör jag.
Smält smöret med chokladen på låg värme i en medelstor kastrull. Ta bort från värmen.
Blanda i socker och kakao.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och häll ner tillsammans med äggen i chokladröran.
Häll upp i formen och ställ in i mitten av ugnen. Sänk värmen till 160 grader. Grädda i ca 40-45 min, känn med sticka, tiden beror på ugn och storleken på formen. Jag tar ut min kaka när kanterna ca 2 cm in nätt och jämt är torr om man känner med sticka. Låt kakan svalna.
Glasyren i detta recept är detta, men den blev grynig så nästa gång gör jag den som står längre ner
150 g hackad Marabou Helnöt
ca 1½ msk Bailey's
Värm den hackade chokladen långsamt över vattenbad med Bailey's. När allt är blandat helt, bred över kakan.
Alternativ glasyr jag ska prova, penslar kakan med lite Bailey's istället.
175 g blockchoklad efter smak, jag gillar att blanda hälften ljus och hälften mörk eller bara ljus
175 g blockchoklad efter smak, jag gillar att blanda hälften ljus och hälften mörk eller bara ljus
nästan 1 tsk olja
1,2 dl socker
70 ml vatten
Koka upp vatten och socker. Ställ åt sidan.Smält chokladen över vattenbad. Rör ner oljan. Rör därefter ner sockerlagen och rör tills allt är löst. Bred glasyren över kakan. Låt stå svalt en stund.