Mini Caramel Cheesecakes a la Espressohouse

Kladdkakebotten:
140 g Geisha (kan bytas mot mjölkchoklad)
3 msk Nutella
125 g smör
4 msk kakao
3 stora ägg
3,75 dl socker
½ krm salt
ca 2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smör, häll ner hackad Geisha, tillsätt kakao och nutella och låt svalna. Vispa ihop ägg och socker, ska ej vispas länge, för hand går bra. Rör ner mjöl, salt och chokladblandningen, och rör om försiktigt.
Låt smeten stå och vila i ca 15 min. Häll upp på en sprits.
CaramelFyllning:
100 g Philadelphia
½ tsk vaniljsocker
1 litet ägg
1 dl (120 g) dulce de leche av god kvalitet,dvs ej karamelliserad mjölk.
½ portionspåse espressopulver
Rör Philadelphian mjuk, blanda med vaniljsocker och ägg, därefter DDL och espressopulver. Vispa till en tjock smet.
Spritsa ut chokladsmeten i muffinsformar, börja att täcka hela botten och spritsa sedan en ring längst kanterna. Skeda på Caramelfyllningen.
Grädda långt ner i ugnen tills kakan rest sig i hörnen och fyllningen har stannat till.
Om man toppar med Monins Caramel Sauce får du exakt samma smak som de har på Espresso House. De använder denna.
