Hallon- och Aprikostårta

Tårtbotten
2 ägg
2 dl socker
2/3 dl ljummet vatten
1 tsk bakpulver
2 dl mjöl (eller byt ut mot Finax glutenfria mjölmix)
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en 24 diametersform. Använd gärna smörpapper i botten.
Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver.
Häll upp vatten och tillsätt i smeten. Häll i mjölet och vispa lite till.
Grädda i nedre delen av ugnen tills bakstickan känns torr.
Hallonmousse
2½ gelatinblad
250 g frysta hallon, tinade
några droppar citronsaft
½ dl socker
2½ dl vispgrädde
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Häll hallonen i en kastrull med socker och lite citronsaft. Koka upp snabbt och passera hallonen genom en finmaskig sil. Lägg ner gelatinbladen och rör tills de löst sig. Rör ner grädden och ställ kallt i några timmar.
Fyllning och topping
½ burk konserverade aprikoser + någon matsked sirap
1/3 dl florsocker
lite pulvermarsan
ca 2 msk hallonsylt
½ paket vit chokladmousse på 1,25 dl mjölk
1 paket färska hallon
Montering
Skär aprikoserna i små tärningar. Blanda i florsocker och lite pulvermarsan så att vätskan binds upp.
Vispa ihop den vita chokladmoussen, jag bytte lite grann av mjölken mot lite vispgrädde.
Dela tårtbotten i 2 delar, skär eventuellt bort lite på botten om någon är för tjock. Detta kan man göra genom att dra med sågande rörelser med en tätt tandad kniv snett över tårtbotten fram och tillbaka.
Vispa upp hallonmoussen. Dutta med en pensel med aprikossirapen på tårtbotten. Häll på hallonmoussen, eventuellt blir det någon dl mousse över. Strö över aprikoser och lägg på nästa tårtbotten. Bred på ett tunnt lager med hallonsylt. Dekorera med vit chokladmousse och färska hallon.


