Tex-MexLasagne

 Denna gång gjorde jag en variant av lasage, hade både kycklingfärs och riven ost i frysen som behövde användas, samt en öppnad creme fraiche i kylen. Min dotter älskade denna lasagne. 
 
 
 
Färsröra
800 g Kycklingfärs 
2 gula lökar, hackad
1 påse taco kryddmix
1 burk krossade tomater
lite maizenaredning
1 liten burk majs

Ostsås
2,5 msk smör
2,5 msk vetemjöl
ca  9 dl mjölk
1,5 dl creme fraiche
vitpeppar
½-1 tsk salt
100 g riven ost, jag använde texmexost
 
knappt 1 pkt lasagneplattor
chiliflakes
salt
svartpeppar
Nachochips till servering, gärna Icas Sourcreamstrips. 
 

Stek kycklingfärsen i smör på hög värme i en stor kastrull. Tillsätt kryddblandningen och den hackade löken. När färsen är genomstekt, häll på krossade tomater och majs. Rör ner lite maizenaredning på slutet för att få en lite tjockare röra. 

Fräs smöret till såsen och tillsätt mjölet, häll ner mjölken lite i taget och vispa hela tiden så det inte blir klumpar. Tillsätt creme fraichen, riven ost samt krydda med salt och lite vitpeppar. Såsen ska vara som tjock filmjölk i konsistensen, dvs ganska rinnig, men inte vattnig. 

Montering: 
Jag använde en hög form på ca 23x28 cm. 
Häll ett lager ostsås på botten. Lägg på plattor. Fördela 1/3 av färsröran och salta och peppra lite samt strö över lite chiliflakes. Häll på vit sås igen. Fortsätt med nytt lager pasta 1/3 köttröra, kryddor vitsås och upprepa ytterligare en gång, avsluta med vit sås överst. 
Grädda i 175 grader i ca 1 h min. Beroende på hur stor form du har kan det ta olika lång tid. 

Servera med en grönsallad och tex en bönröra som görs genom att röra ihop kidneybönor och tacosås och lite majs. Toppa lasagnen med nachochips. 

 

Kommentera här: