Champinjonbiffar

 
Fick detta recept av min dotters pojkväns mamma som berättade att hennes ena son avskydde lök och svamp. När hon en dag stekte champinjonbiffar tyckte sonen att de var de godaste biffar han hade smakat. Så jag var tvungen att prova dessa. Helt okej vegetarisk biff, kanske lite smakfattig, lite kryddning i biffarna kunde lyfta dem. 


4 burkar svamp á 184g
2 gul lök
2 ägg
1dl vetemjöl
1dl ströbröd
1tsk salt
1krm svartpeppar
smör till stekning
 
Skölj burksvampen, tryck ur överflödig vätska och finhacka den i små bitar. 
Skala och finhacka lökarna. Fräs sedan löken i smör i några minuter.
Blanda löken med den hackade svampen, äggen och mjölet i en skål.
Krydda svampblandningen med salt och svartpeppar.
Forma nu små biffar och vänd dom i ströbröd (om de är svåra att forma tillsätt lite mer mjöl).
Stek biffarna i en stekpanna med smör/olja.
 

Kommentera här: