Chivito Sandwich

 
Jag beställde en Chivito från barmenyn när vi var med jobbet och spelade biljard. Chivito är en Urugayansk macka som kan bestå av olika fyllningar. Ofta är mackan en riktig kaloribomb med kött, ost, ägg, aioli i fyllningen och serverad med pommes frites. Den Chiviton jag beställde blev jag positivt överraskad av. Tänkte att det kan väl inte vara något speciellt, men jag hade fel, den var ultragod. Mackan bestod av rostat ciabattabröd med kycklingfilé smält ost, tomat och en chiliaioli om jag minns rätt. Vi gjorde den hemma idag och det blev lika gott. På denna bild använde vi baguettebröd. 
 
till 4 personer
 
Chiliaioli (eller köp färdig)
1 äggula
knappt ½ dl rapsolja
½ dl creme fraiche
1 liten vitlöksklyfta
lite salt
lite senap
lite chilipeppar
lite vitpeppar
lite delikatesspaprikakrydda
 
--------
4 små ciabattabröd
olivolja till rostning av bröd
½ rödlök, skivad
1 stor tomat, skivad
några skivor herrgårdsost
4 kycklingfiléer, tunnt skurna skivor (eller köp en halv grillad kyckling)
salt
svartpeppar
smör till stekning
 
 
Rör äggulan med visp i en stor skål. Tillsätt olja i en jättetunn stråle tills majonäsen tjocknat. Tillsätt Creme Fraiche och kryddor. 
 
Dela ciabattabröden på hälften. Pensla dem med olivolja på insidan och lägg med den penslade sidan ner på en plåt. Kör i 250 grader i nedre delen av ugnen tills de fått lite frasyta. (Eventuellt bör man bara köra på undervärme i ugnen.)
 
Stek kycklingfiléerna i smör, krydda med salt och svartpeppar. Lägg på ostskivor direkt på filéerna. Om de inte smälter helt kan man micra filéerna på halveffekt en stund. 
 
Bred Chiliaioli på brödet, lägg på tomatskivor och kycklingfiléerna. Bred på aioli på övre brödet och lägg på.  
 

Kommentera här: