Minimaränger

 
 
Glassdesserter på sommaren är verkligen härligt. Till det passar små hemmagjorda minimaränger perfekt. Jag fick för mig att göra maränger då jag fått tag på en somrig och fräsch glass med mascarpone och lemoncurd. Jordgubbarna från trädgården var precis klara, så varför inte göra en improviserad Pavlova i glassform med små minimaränger, tänkte jag. Receptet på den hittar du här. Nedan är receptet för minimarängerna. De blir krispigt knapriga. 
 
3 äggvitor
2 tsk citronsaft
1 dl strösocker
2 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
 
Vispa äggvitorna och citronsaften till medelfast skum. Tillsätt strösockret och vaniljsockret och fortsätt att vispa till smeten är riktigt hård. Rör ner siktat florsocker och vispa in det helt. 
 
Spritsa minimaränger på 2 bakplåtsförsedda plåtar. Grädda i 100 grader i ca 1½ timme. Marängerna är klara när de släpper från bakplåtspappret. Förvara marängerna i en lufttät burk. 
 
 
Underbar glass som de sålde billigt i centrum. Spännande. =)
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: