Körsbärssås till yogurt

 
Jag har blivit lätt besatt av körsbär denna sommar. Jag har köpt massa syltsorter och såser med körsbär. Har inte ens hunnit prova alla än. Samtidigt börjar de sälja jättefina bigarråer överallt. Så det har resulterat i några omgångar körsbärssylt eller sås. Denna sås passar jättebra i Naturell Yogurt. 
 
½ kg bigarråer
lika del socker
1/2 dl körsbärssirap från Towicz, brukar finnas i utlänska hyllor, finns bla på Willys.
1 tsk Melatin
 
Skölj och kärna ur Bigarråerna. Lägg dem med sockret i en kastrull och koka en stund. Tillsätt körsbärssirapen eller körsbärssaft tex. Rör ut melatinet i lite socker och tillsätt. Häll upp i en rengjord burk. Om   såsen inte kommer att konsumeras inom någon vecka bör burken sköjas med lite natriumbensoat. 
 
 
 
 

Kommentera här: