Marias Marängtårta

Tårtbotten
2 ägg
2 dl socker
2/3 dl ljummet vatten
1 tsk bakpulver
2 dl mjöl
Smöra en 24 diametersform. Använd gärna smörpapper i botten.
Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver.
Häll upp vatten och tillsätt i smeten. Häll i mjölet och vispa lite till.
Grädda i nedre delen av ugnen tills bakstickan känns torr.
Chokladmousse
300 g vit choklad
3 dl vispgrädde
Värm upp grädden och tillsätt chokladen i bitar. Vispa tills chokladen löst upp sig. Ställ kallt. Vispa till lagom konsistens.
Fyllning
jordgubbsylt/hallonsylt
jordgubbar/hallon
Skär botten i 2 delar. Bred på ett lager sylt och strö över lite hackade jordgubbar. Bred på chokladmousse. Täck med nästa tårtbotten och bred på lite mer chokladmousse. Eventuellt blir det över 1-2 dl mousse. Ställ tårtan kallt.
Marängsmet
4 äggvitor
3 dl socker
ett par droppar citronsaft
1 krm vaniljsocker
Blanda äggvitor, strösocker och citronsaft i en rostfribunke. Vispa marängen kraftigt över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader. Marängen ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält. Tag av marängen från värmen och vispa i maskin på hög hastighet tills den svalnat och det går att forma styva toppar av marängen.
Garnering
Jordgubbar eller hallon
Spritsa marängsmeten enligt bilden, lämna ett hål i mitten där frukten skall läggas. Bränn av marängen med en brännare. Dekorera med frukten.