Dumlecookies

Ljus deg:
112 g smör, rumsvarmt
75 g finkornigt strösocker
55 g florsocker
1 ägg
½ msk vaniljextrakt eller vaniljsocker
200 g mjöl
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
Mörk deg:
112 g smör, rumsvarmt
75 g farinsocker
55 g florsocker
1 ägg
150 g mjöl
50 g kakao
½ tsk bakpulver
mjöl till bakbordet
ca 36 dumlekolor
ev uppvispad äggvita
Tillredning av deg:
Gör iordning respektive deg i varsin skål. Ingredienser inom parentes används endast i ena degen.
Vispa smöret med sockersorterna. Tillsätt ett ägg i taget samt (vaniljexktrakt). Blanda mjöl, (salt) och bakpulver. Tillsätt och rör ihop med en träsked. Häll ut på mjölat bakbord och forma till en boll. Lägg degen i kylen i 20 minuter.
Dela vardela deg i 2 delar. Forma till långa "korvar". Lägg en mörk och en ljus "korv" bredvid varandra och rulla dem runt varandra som en polkagris. Dela degen i mindre bitar och rulla varje bit till en boll. Platta till bollen och lägg på 2 dumlekolor som plattats till innan med handen. Lägg på ett lock av en ny boll som plattats ut.
Tryck ihop kanterna ordentligt. OBS! Inget mjöl ska finnas i sidorna som ska skarvas ihop, annars släpper det och fyllningen rinner ut under gräddning. Om man vill kan man doppa fingrarna i uppvispad äggvita och dra längst kanterna som ska förslutas. Då håller nog skarven bäst.
Lägg kakorna i mellanstora bull/muffinsformar. Grädda i 175 grader i ca 16 minuter eller tills kakan känns torr på ytan.

