Kycklingwallenbergare

                             

Provade ett recept från en Ica Buffé-tidning. Wallenbergare med kycklingfärs. Mycket gott, nästan godare dagen efter i matlådan faktiskt. Nästa gång provar jag den traditionella varianten med kalvfärs. Receptet räcker till ca 6 st biffar.


  • 350 g kycklingfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • ströbröd
  • smör och olja till stekning

Till servering

  • brynt smör
  • rårörda lingon
  • gröna ärter
  • potatismos

Sätt ugnen på 175°C.

Lägg mycket kall kycklingfärs i matberedaren med salt, nymalen vitpeppar och äggulorna. Kör matberedaren på full effekt i ca 20 sekunder tills färs och ägg blandats väl.

Tillsätt vispgrädde i omgångar tills allt blandats till en smidig färs.

Forma 6 "burgare" med fuktiga händer.

Strö över ströbröd och bryn försiktigt wallenbergarna på bägge sidor i en het stekpanna med smör och olja. Ställ in i ugnen ca 10 minuter.

Servera gärna med brynt smör, rårörda lingon, ärter och mos.

 

Kommentera här: