Kycklingwallenbergare
Provade ett recept från en Ica Buffé-tidning. Wallenbergare med kycklingfärs. Mycket gott, nästan godare dagen efter i matlådan faktiskt. Nästa gång provar jag den traditionella varianten med kalvfärs. Receptet räcker till ca 6 st biffar.
- 350 g kycklingfärs
- 1 tsk salt
- 1 krm nymalen vitpeppar
- 2 äggulor
- 2 dl vispgrädde
- ströbröd
- smör och olja till stekning
Till servering
- brynt smör
- rårörda lingon
- gröna ärter
- potatismos
Sätt ugnen på 175°C.
Lägg mycket kall kycklingfärs i matberedaren med salt, nymalen vitpeppar och äggulorna. Kör matberedaren på full effekt i ca 20 sekunder tills färs och ägg blandats väl.
Tillsätt vispgrädde i omgångar tills allt blandats till en smidig färs.
Forma 6 "burgare" med fuktiga händer.
Strö över ströbröd och bryn försiktigt wallenbergarna på bägge sidor i en het stekpanna med smör och olja. Ställ in i ugnen ca 10 minuter.
Servera gärna med brynt smör, rårörda lingon, ärter och mos.