Bananpaj

Den här pajen kan jag rekommendera om du gillar friterad banan med glass.
Pajdeg
3 dl mjöl
125 g smör
3 msk socker
Fyllning
1 burk sötad kondenserad mjölk
3 bananer
saft av ½ citron
3 ägg
½ tsk vaniljsocker
100 gram valnötter
kanel
pancake syrap eller vanlig sirap
Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Låt degen vila kallt i kylen i 1 h. Kavla ut degen och lägg i en pajform med löstagbar kant som är 25 cm i diameter. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min i 225 grader.
Skala och mosa bananerna med citronsaften.
Vispa samman den kondenserade mjölken med äggen. Blanda i bananmoset och vaniljsocker.
Häll smeten i pajformen. Tryck fast valnötterna.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 min. Låt pajen svalna.
Pudra över tunnt med kanel och ringla över sirapen.
Servera med vaniljgräddglass.

skriven
mmmm va gott det ser ut ska testa, du är så duktig jätte fin bild/Sabina