Kanelsnurror
En annan variant som jag nu blev sugen att testa. Vanilj i ena lagret, och citronsmak av citronskal i andra lagret, färga gärna citrondegen med gul färg för bästa effekt. Om man har lite pärlsocker på dessa kakor ser de ut som små kanelbullar, vilket kan vara festligt.
Receptet ger ca 50 kakor.
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
200 g smör, rumstempererat
1 ½ dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 litet ägg eller en stor äggula
+2 tsk kanel
Blanda mjölet med bakpulver i en separat skål.
Blanda det mjuka smöret med socker och vaniljsocker i en annan skål.
Rör ner ägg och blanda sist i mjölet.
Dela degen i 2 delar. En som är ca lite mer än 1/3 av hela degen. Blanda denna del med lite kanel.
Kavla ut båda degarna till 2 lika stora rektanglar och lägg ihop ovanpå varandra(ena blir lite tjockare). (Kavla på mjölat bord)
Rulla ihop degen som när du gör kanelbullar. Lägg in i kylen i ca 1 h.
Skär degen i ca ½ cm tjocka skivor och lägg på en bakpapperklädd plåt.
Grädda kakorna i 175 grader i ca 10 min. Kakorna är klara när de börja bli svagt gula i kanterna.





skriven
Du glömde fylla i Hur mycket bakpulver.