Marias Kronärtskockssallad

3-4 portioner

Den här lilla salladen är god som tillbehör till Pasta med Pesto eller till rätter med stekt eller grillat kött.

1 burk kronärtskockshjärtan
1 stor skalad tomat
1 liten röd lök
olivolja
saft av ½ citron
oregano
svartpeppar
vegeta eller salt

Öppna burken med kronärtskockor. Pressa ur vattnet ur varje kronärtskockshjärta. Dela dem i 2-3 bitar.
Skär tomaten i tunna kvartsskivor och gör samma sak med löken fast ännu tunnare.
Lägg grönsakerna tillsammans i en liten skål. Ringla över olivolja och pressa över lite citron. Tillsätt lite svartpeppar och vegeta eller salt. Smula på lite oregano.



Har ej hunnit fota denna rätt, bild kommer senare

Här är en bild på min matlåda istället som innehöll Pesto med denna sallad, fast tomaterna på bilden är klyftade med skalet kvar eftersom det var egenodlade bifftomater.



Kommentera här: