Min första riktiga Tiramisu

Gillar man inte alkohol kan man skippa Cognacen, men rekommenderar verkligen att använda Marsala då det ger desserten den speciella smaken. Marsalan kan blandas med kaffet då.
Nästa gång minskar jag på Marsalavinet i krämen så att krämen blir fastare.
1 pkt Savoiardikex (24 st)
500 g Mascarpone
5 äggulor (nästa gång tar jag 4)
7 msk Marsala (nästa gång tar jag mindre, )
4 äggvitor
4 äggvitor
en knivsudd vaniljsocker
1½ msk socker
3 dl koffeinfritt eller vanligt bryggkaffe, svalt
3/4 msk kakao
1/2 dl Cognac
3/4 msk kakao
1/2 dl Cognac
Förbered en lagom stor form.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vispa äggulorna med Marsala och socker, tillsätt Mascarponen och lite vanilj och vispa till en jämn smet. Tillsätt äggvitorna och vispa tills äggvitan är jämnt fördelad.
Blanda avsvalnat kaffe, cognac, socker och kakao i en stor skål. Doppa kakorna i ca 2 sekunder och lägg sedan ner i formen. Häll på hälften av krämen och lägg på ett nytt lager doppade kakor och toppa med sista krämen. Ställ kallt 24 timmar. Pudra på kakaon innan servering.