Mini-Hallonpajer

Små söta Mini-Hallonsmulpajer. Hur perfekt är inte det att servera som dessert efter en fin middag. Antingen med vaniljsås eller en fin glass.
Mördeg
3 1/3 dl vetemjöl
½ krm salt
2/3 dl socker
145 g smör
1 litet ägg
ca 1-2 tsk vatten
Häll alla ingredienser utom vattnet i en matberedare. Mixa ihop och tillsätt vattnet mot slutet för att degen ska gå ihop. Mixa tills degen blir en enhetlig deg. Ställ kallt i 30 minuter.
Häll alla ingredienser utom vattnet i en matberedare. Mixa ihop och tillsätt vattnet mot slutet för att degen ska gå ihop. Mixa tills degen blir en enhetlig deg. Ställ kallt i 30 minuter.
Smultoppping
110 g smör
3 msk strösocker
3 msk farinsocker
½ krm salt
2 1/4 dl vetemjöl
ca 2 tsk sirap
Hacka ihop alla ingredienser till en smulig massa.
ca 2 tsk sirap
Hacka ihop alla ingredienser till en smulig massa.
Fyllning (kanske inte exakt mått här)
ca ½ dl sylt, jordgubb eller hallon
ca ½ dl sylt, jordgubb eller hallon
ca ½ dl socker
ca 2 dl frysta hallon
Dela degen i 2 eller 3 delar. Kavla ut degen på lätt mjölat bord. Ta ut rundlar med ett litet vinglas tex. Lägg rundlarna i botten av en muffinspanna. Lägg på hallonfyllning i mitten och strö på pajsmulor. Grädda långt ner i ugnen på 200 grader, i ca 20-25 min. Sänk värmen lite mot slutet om det behövs.

ca 2 dl frysta hallon
Dela degen i 2 eller 3 delar. Kavla ut degen på lätt mjölat bord. Ta ut rundlar med ett litet vinglas tex. Lägg rundlarna i botten av en muffinspanna. Lägg på hallonfyllning i mitten och strö på pajsmulor. Grädda långt ner i ugnen på 200 grader, i ca 20-25 min. Sänk värmen lite mot slutet om det behövs.



Här är pajerna fyllda med en äppelkanelfyllning istället...