Kycklingwok

 
 
Jag älskar att laga wok, det är så gott med fräsha grönsaker och det går ganska snabbt att göra iordning. 
 
ett par små buketter broccoli
ett par små buketter blomkål
en stor gul lök
2 morötter, finskivade
ett par champinjoner
olja till stekning

500 g kycklinginnerfiléer
en påse biffkrydda (sån liten påse som följer med snabbnudlar)
2 tsk sambal olek
ca 2 msk oystersås
ca 2 msk seasoning soya, den jag använder (Healthy boy) är ganska mild, köpt på asiataffär 
lite sesamfrön
någon msk vatten
lite maizenaredning
ev. cashewnötter till servering

Rensa broccolin och blomkålen och skär i små buketter, koka upp i en kastrull med lättsaltat vatten. Häll av vattnet när det kokat en stund, grönsakerna ska fortfarande ha lite spänst kvar. Ställ åt sidan. 

Stek champinjonerna i olja och lite salt. Tillsätt morotsskivorna och stek en stund till, tillsätt sedan den klyftade löken och stek en stund till och lägg därefter grönsakerna åt sidan så länge. 
Stek sedan broccolin och blomkålen i lite olja på hög värme, så att de rostas. Lägg åt sidan. 
Stek till sist kycklingen i olja, krydda med nudelkryddan och tillsätt sambal olek, när kycklingen nästan precis är klar, tillsätt oystersås, soyasås och vatten. Koka upp och red av med lite maizenaredning. Tillsätt sesamfrön. Blanda ihop med grönsakerna och servera med nudlar eller ris och toppa med cashewnötter. 
 
 
 
 
 

Kommentera här: