FantasiGlass
Jag har hittat en fantastisk smakkombination som jag bara älskar och de som smakat bakverk med dessa smaker har också blivit väldigt förtjusta. Jag har inte gjort denna glass än, men den står på tur att göra. =)
Jordgubbs & Hallonrippel
1 1/3 dl frysta hallon
2 dl frysta jordgubbar (hackade)
ca ½ dl strösocker
vaniljsåspulver (Ekstöms med Äkta Vanilj)
Rör ihop hallonen med de hackade jordgubbarna och sockra efter smak. När bärröran tinat lite, tillsätt vaniljsåspulver och rör runt. Låt stå tills röran tinat helt, undersök om mer vaniljsåspulver behövs. Krämen ska vara halvfast, varken hård eller för rinnig.
Rör ihop hallonen med de hackade jordgubbarna och sockra efter smak. När bärröran tinat lite, tillsätt vaniljsåspulver och rör runt. Låt stå tills röran tinat helt, undersök om mer vaniljsåspulver behövs. Krämen ska vara halvfast, varken hård eller för rinnig.
Glass
4 äggvitor
4 äggulor
4 äggvitor
4 äggulor
200 g Philadelphia
rivet skal av en citron
1 tsk vaniljsocker
1 burk kondenserad mjölk
rivet skal av en citron
1 tsk vaniljsocker
1 burk kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
Vispa upp Philadelphian, citronskal och vaniljsocker med elvisp i en separat skål.
Vispa grädden fast och vispa sedan ihop den med Philadelphian.
Rör ihop kondenserad mjölk med äggulorna och vispa ner i gräddkrämen.
Vispa ner äggvitorna lite i taget i gräddkrämen.
Varva glasskrämen med bärrippeln i en stor glassbytta.
Här är andra bakverk med dessa fantastiska smaker
skriven
det låter väldigt gott