Lax Panang

 
Ibland måste man slänga ihop något snabbt till middag. Idag blev det en Lax Panang med ris. Enkelt och gott. En maträtt som barnen kan slänga ihop också. 


4 laxfiléer
1 påse Santa Maria Panang Red Curry
1 spetspaprika
½ burk minimajs
1 burk kokosmjölk
smör till stekning
maizenaredning

+ jasminris 

Sallad
½ burk böngroddar
lika mkt strimlad vitkål
1 tomat
olivolja
champagnevinäger eller annan vinäger
vegeta

Sätt riset på kokning och gör sedan iordning salladen. 

Stek laxfiléerna på hög värme på vardera sida, laxen ska bara få en yta. 
Häll på kryddan, paprikan, minimajsen och kokosmjölken. Låt koka upp och låt puttra på svag värme i några minuter. Kolla om laxen verkar klar, jag sticker ner en gaffel i köttet en stund och känner sedan med läpparna om gaffeln blivit lagom varm. =) Häll på lite redning mot slutet och låt koka upp medan du rör lite lätt mellan laxbitarna. 

 
 
 
Det blev ingen serveringsbild idag, vi var för hungriga =) 


Kommentera här: