Torskrygg med Pepparrot & Dill

Pepparrot och dill är två favoriter och ibland när det är svårt att bestämma sig får man helt enkelt använda både och. Idag blev det torskryggfiléer med Philadelphia Pepparrot, dill och lök. Serverades med kokt färskpotatis och romanescoblomkål som är en ny favorit, smakar som broccoli fast i form av en blomkål. Känns lite lyxigt att ha som tillbehör. Denna rätt blev uppskattad av alla som åt, verkligen en enkel rätt att fixa och den känns lite finare. Måste göra denna rätt snart igen! Mums! 

3 portioner
 
ca 400 g torskryggfilé
200 g Philadelphia Pepparrot
1 dl vispgrädde
ca ½ mjölk
ca 2 msk dill
½ gul lök, finhackad
flingsalt
smör

citron till servering
potatis
romaneso

Sätt potatisen på kokning. 
Sätt ugnen på 100-125 grader.
Smöra en liten ugnssäker form. Lägg ner filéerna, salta med flingsalt runt filéerna. Rör ihop Philadelphia, grädde och mjölk och häll ovanpå fisken. Strö över dill och finhackad lök. Stick in en termometer i fisken och sätt in mitt i ugnen. Fisken tas ut när temperaturen är 56 grader.

Skölj och skär  romanescon i lagom stora bita (skär i stammen och bryt loss bitar). Sätt på kokning med lite salt och lägg på ett lock. Passa noga och häll av vattnet när det fortfarande finns lite spänst kvar i kålen. 

Servera fisken med potatisen och romanescon och kanske någon annan grönsak. Pressa på citron över fisken vid servering. 
 
 
 

Kommentera här: