ChokladFudgeKladdkaka
150 g smält smör
1 dl sirap
1 dl farinsocker
1½ dl strösocker
1½ dl kakao
1 dl vetemjöl
2 ägg
Smör till formen
Smör till formen
ev kokos
valfria tillbehör
valfria tillbehör
Sätt ugnen på 170 grader.
Smöra och kokosa en springform. Jag använde en på 19 cm.
Smält smöret på svag värme, när allt är smält, höj till nästan maxvärme och låt smöret bubbla medan du konstant vispar, under ca 1 minut, ta bort innan smöret tar färg. Låt smöret svalna en stund.
Rör ner sirap och sockersorterna samt kakaon i smörkastrullen. Vispa sedan ner mjölet. Häll ner äggen och rör ihop så att smeten blir enhetlig, utan att vispa för mycket. Häll smeten i den smorda formen. Sätt in i mitten v ugnen och sänk värmen till 160 grader. Jag satte på varmluft efter ca halva tiden och hade min kaka inne i 25 min, därefter stängde jag av ugnen och lämnade luckan lite på glänt och lät den stå kanske 10 min till, därefter öppnade jag luckan helt och lät den stå kvar någon kvart till.
Smöra och kokosa en springform. Jag använde en på 19 cm.
Smält smöret på svag värme, när allt är smält, höj till nästan maxvärme och låt smöret bubbla medan du konstant vispar, under ca 1 minut, ta bort innan smöret tar färg. Låt smöret svalna en stund.
Rör ner sirap och sockersorterna samt kakaon i smörkastrullen. Vispa sedan ner mjölet. Häll ner äggen och rör ihop så att smeten blir enhetlig, utan att vispa för mycket. Häll smeten i den smorda formen. Sätt in i mitten v ugnen och sänk värmen till 160 grader. Jag satte på varmluft efter ca halva tiden och hade min kaka inne i 25 min, därefter stängde jag av ugnen och lämnade luckan lite på glänt och lät den stå kanske 10 min till, därefter öppnade jag luckan helt och lät den stå kvar någon kvart till.
Kladdkakan blev jämn och fin, troligen genom att kakan fick stå kvar en stund i ugnen...
En kladdig och seg kladdkaka enligt önskemålet. =)
Är du nyfiken på Dumlesåsen, här hittar du receptet