Pimientos de Padrón

 
Pimientos de Padrón är en grön och omogen chilifrukt som ser ut som små paprikor. De är oftast väldigt milda i smaken, men ibland kan de även vara starka. I Spanien är det väldigt vanligt att man serverar dessa paprikor grillade eller stekta med flingsalt på tapasbordet. Idag hittade jag fina pimientos på affären och testade att göra dessa hemma. Det behövs egentligen inte recept på dessa, men ja, jag googlade faktiskt själv fram hur jag skulle göra, så det blir väl ett recept ändå. =D 
 
ca 200 g pimientos de padrón
rikligt med olivolja
flingsalt

Skölj och torka av paprikorna. Hetta upp rikligt med olivolja på lite mer än medelvärme och stek paprikorna under lock. Vänd dem då och då och ta bort när de fått färg. Strö över flingsalt och låt svalna en stund. 


 
 
Eftersom vi bara var 3 personer hemma idag så blev det en minitapastallrik med Spansk Tortilla de Patatas, en Potatis- och Lökomelett och lite tonfiskquesadillas som egentligen inte är en typisk tapasrätt i Spanien, men vi gillar den väldigt mycket. 


Här hittar du recepten på Tortillan och Quesadillas:

Spansk Tortilla - Bondomelett

 

Kommentera här: