Kycklingfilégryta med spännande brytning
I helgen hade vi gäster och jag råkade göra iordning för mycket lingongrädde till saffranskladdkakan som vi åt. Så idag passade jag på att använda det som blivit över i en snabb och enkel kycklinggryta. Jag tillsatte minimalt med kanel i grytan som gav den en spännande och annorlunda brytning.
700 g kycklinginnerfiléer
smör till stekning
svartpeppar
salt
svartpeppar
salt
1 påse gräddsås (pulver)
ca 2 dl vatten
1 msk lökgranulat (går bra att steka lite färsk lök och ha i också)
½ tsk kinesisk soya
lite timjan
pyttelite kanel
ca 1½ dl grädde
ca ½ dl grekisk yogurt (kan ersättas mer mer grädde om man vill)
2 msk lingonsylt eller motsvarande mängd rårörda lingonmaizenaredning
broccoli
kokt potatis
Sätt potatis och broccoli på kokning.
Stek filéerna halvklara i smör i 2 omgångar på hög värme. Salta och peppra lätt.
Sätt potatis och broccoli på kokning.
Stek filéerna halvklara i smör i 2 omgångar på hög värme. Salta och peppra lätt.
Lägg alla filéer i kastrullen och häll på gräddsåspulvret och rör om, tillsätt vattnet lite i taget samt lökgranulat, soja, jättelite kanel och lite timjan. Låt småputtra några minuter. Tillsätt redning och koka upp. Rör sist ner grädden blandad med yogurten samt lingonsylt/rårårda lingonen.
Servera med kokta potatisen och brocconlin.
Jag serverade grytan med skivad sparrispotatis.