Lemon Curd

 
 
Lemon Curd är underbart fräsch och god och perfekt att bryta av söta kakor och tårtor med eller varför inte cheesecake. Urgott att ha till nybakta Scones också. Det måste jag baka nu när jag fixat Lemon Curd! Detta är mitt favoritrecept. 


Lemon Curd

1 äggula
2 ägg
1½ dl strösocker
0,8 dl saft av citron, blir ca 1½ citron
skal av 1 citron

+75 g smör 
ev. lite färg, jag använde pulverfärg

Blanda ägg, socker, saft av citron och citronskal i en värmetålig ganska stor skål. Sätt över en katrull med sjudande vatten. Vispa kontinuerligt och tills du får en lite luftig och ganska tjock kräm. Det tar ganska lång tid. Passa krämen noga och speciellt i botten så att ägget inte koagulerar ojämt. 
När krämen blivit tjock, ta bort från värmen och klicka i smöret, rör runt tills allt smör blandats ordentligt. Häll upp på en ren burk och förvara i kylskåp. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: