Blomkålsmos

Jag har gjort blomkålsmos ett par gånger, men har inte varit helt nöjd tidigare då jag tyckt att moset blir för vattnigt när man tillsätter grädde. Detta mos gjorde jag istället med torrmjölk och smör och moset toppades sedan med rostad lök. Hur smarrigt som helst! Perfekt tillbehör till fläskrätter, tex kassler, fläskkotlett mm

1 blomkål
salt el Vegeta
vitpeppar
30 g smör
2-3 msk torrmjölk
maizenaredning
rostad lök
flingsalt

Dela blomkålen i bitar, jag brukar dela i skaftet och inte topparna, bryter sedan av skaften mot topparna, så slipper man massa småsmulor i diskhon när man diskar skärbrädan. 

Koka blomkålen i lättsaltat vatten eller Vegeta tills den är mjuk, sila av och häll tillbaka i kastrullen och låt vattnet dunsta av en stund. Mixa blomkålen med en mixerstav, sätt över värme igen och tillsätt smöret, torrmjölken, salt/Vegeta och vitpeppar efter smak. Red av med maizenaredning tills du får önskad krämighet på moset. 

Toppa moset vid servering med rostad lök och flingsalt.  
 
 
 

Kommentera här: