Färskpotatissallad till midsommardagen

På midsommardagen kom grannarna över på middag, till förrätt fick vi smaka en laxtårta som de hade gjort som var supergod! Därefter åt vi spett med fläskfilé och grönsaker samt denna potatissallad som blev uppskattad. Och till efterrätten hade jag gjort en mazarinliknande tårta med jordgubbar. Tyvärr finns ingen bild på potatissalladen. 

Små färskpotatisar till 6 personer
2 dl Creme Fraiche
ca ½ dl Naturell Yogurt
ca 1½ msk majonäs
Vegeta eller tex örtsalt efter smak
hackad gräslök
1 liten spetspaprika, hackad  (spara lite till dekoration)
babyspenatblad (spara lite till dekoration)
7-10 romanticatomater, skivade


Topping
hackad paprika
lite babyspenatblad
färskmalen svartpeppar
chiliflakes
flingsalt

Koka potatisen en stund innan och låt kallna helt.  Dela eventuellt potatisarna i halvor eller mindre om du har lite större potatisar. 

Rör ihop Creme Fraiche, Yogurt, Majonäs, hackad gräslök, vegeta/örtsalt och den finhackade paprikan. Lägg ner potatisarna, tomatskivor och spenatblad och rör om. Häl upp i en serveringform och toppa med nymalen svartpeppar, lite chiliflakes och flingsalt. Samt strö över lite exta paprikahack och babyspenatblad. 


Kommentera här: