Bulgursallad

 
 
Idag blev det lite en fräsh middag med bulgursallad med massa grönsaker och crispy chicken och min nya favoritsås Kebabsås från Rydbergs. Alltså va sjukt god den är! Köpte den för att ha till Pulled Pork i bröd häromdagen och blev sedan tvungen att gå och köpa en ny eftersom vi började använda den till allt möjligt. Passar till sallader att toppa grytor med, i kebab eller som pizzatopping. Läste innehållsdeklarationen och såg att den innehöll en himla massa kryddor och då började jag förstå varför den är så god. Såsen lyfte även denna sallad till att bli suveränt god. Dottern som gillar grönsaker blev väldigt nöjd också. 
 
ca 2 dl grovkrossad bulgur
ca 4 dl vatten
½ tsk vegeta
lite gul curry

1/3 gurka, i mindre bitar
1/2 spetspaprika, i strimlor
1/4 röd lök, skivad
1 liten burk majs

ca 2 dl babyspenat
6 romanticatomater, i klyftor

lite olivolja
lite vegeta

Koka upp vatten och tillsätt krydda och bulguren. Låt småkoka tills bulguren är mjuk. Skär under tiden upp grönsakerna. När bulguren är klar, häll upp en skål, blanda ner paprikan löken och majsen. Ringla över lite olivolja och smaka av med vegeta. Häll sist ner tomaterna och spenaten. Rör runt och servera med en köttbit eller kyckling tex. 
 

Här är min favoritsås...Mmmm...ringla på salladen vid servering...

Kommentera här: