Praliner - MarsipanCreme & Rom-Russin

 
Allså jag har alltid älskat Rom-Russinpralinen i Paradisasken. Samt en marsipanpralin som fanns i asken för många år sedan. I detta recept har jag tagit det bästa av båda världar och stoppat ner i en och samma pralin. Pralinerna blev godare än jag hade hoppas på. Mums! De är inte speciellt svåra att göra heller så dessa kommer definitivt bli en stående favorit till julbaket kommande år. Obs! Korinterna läggs i rommen minst 1 dag innan, gärna 2-3 dagar i förväg. På bilden ovan syns även grymt goda chokladkolor, recept finns här.


ca 100 - 150 g ljus blockchoklad, hackad
ca 65 g mandelmassa
½ dl korinter
rom, helst StrohRom då den har den perfekta aromen till godis
½ tsk socker
½ krm vaniljsocker

Häll upp korinterna i ett glas, pressa ihop dem och fyll på med rom, socker och vaniljsocker. Rör runt och pressa ihop allt igen och täck över med tätt slutande plastfolie med ett gummiband runtom. Låt stå 1-3 dagar. 

Riv mandelmassan, häll ner romsirap lite i taget och rör runt till du får en slät kräm. Tillsätt sedan korinter efter smak, eventuellt blir det lite korinter över. 
Smält 2/3 av chokladen över vattenbad. När chokladen är smält, ta bort från värmen och tillsätt resterande choklad och rör tills allt är smält. 

Pensla pralinformarna med en liten pensel, ställ i frysen en kort stund och upprepa penslingen. Ställ i frysen igen. 

Ta ut formen från frysen och fyll med Rom-Russinfyllning, spara lite plats åt chokladen. 
Värm chokladen över vattenbadet igen om den blivit för fast, häll sedan choklad överst på varje pralinform och ställ i frysen. Obs! chokladen i botten av formen är känslig för stötar så hantera formen försiktigt. 

Ta ut från frysen efter en stund och pressa ut pralinerna. 
 
 
 
 

 
Kanske inte bästa bilden på innehållet, pralinerna ska ätas hela som de är och inte delas med kniv som jag gjorde här =) 

Gillade du detta recept är jag ganska säker på att du även kommer att gilla detta

1 ajlimullersandvik.blogg.se:

skriven

MMMH, älskar romrussin :D :D

Svar: =D Jag vet, det är så himla gott, men många som inte alls gillar det.
Mary Dane

Kommentera här: