Knäckiga banandesserter

 
 
 Idag blev det ett experiment med banan då jag hade prickiga bananer hemma och blev sugen på friterad banan med glass. Pajerna blev väldigt kolaknäckiga, nästa gång behövs nog lite mer mjöl för att balansera sötman och de lite för knäckiga kanterna. Smaken var dock magisk. 

1½ mogen banan med lite bruna prickar, skuren i små tärningar
100 g smält smör
1½ dl strösocker
3 msk pancake sirap
1,8 dl vetemjöl (behövs lite mer mjöl, pajerna blev ganska flottiga och lite för knäckiga, eventuellt ett litet ägg också?)
½ tsk bakpulver
½ krm salt
lit pecannötter
smör till formarna
kokos till formarna
 
 
+ glass till servering
 
Sätt ugnen på 200 grader. 

Smält smör, blanda med socker och sirap, salt samt mjöl blandat med bakpulver. 
Smöra små formar och strö kokos på kanterna. Lägg ner ca 1½ tsk deg och tryck till lite, lägg på bananbitar. Forma bollar av resterande deg och platta till bollarna och lägg på varje paj. Strö över hackade pecannötter. Sätt in pajerna och sänk värmen till 175 grader. Jag gräddade mina pajer ca 20 min. 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: