Knäckiga banandesserter
1½ mogen banan med lite bruna prickar, skuren i små tärningar
100 g smält smör
1½ dl strösocker
3 msk pancake sirap
1,8 dl vetemjöl (behövs lite mer mjöl, pajerna blev ganska flottiga och lite för knäckiga, eventuellt ett litet ägg också?)
½ tsk bakpulver
½ krm salt
lit pecannötter
smör till formarna
kokos till formarna
+ glass till servering
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smör, blanda med socker och sirap, salt samt mjöl blandat med bakpulver.
Smöra små formar och strö kokos på kanterna. Lägg ner ca 1½ tsk deg och tryck till lite, lägg på bananbitar. Forma bollar av resterande deg och platta till bollarna och lägg på varje paj. Strö över hackade pecannötter. Sätt in pajerna och sänk värmen till 175 grader. Jag gräddade mina pajer ca 20 min.
Smält smör, blanda med socker och sirap, salt samt mjöl blandat med bakpulver.
Smöra små formar och strö kokos på kanterna. Lägg ner ca 1½ tsk deg och tryck till lite, lägg på bananbitar. Forma bollar av resterande deg och platta till bollarna och lägg på varje paj. Strö över hackade pecannötter. Sätt in pajerna och sänk värmen till 175 grader. Jag gräddade mina pajer ca 20 min.