Fläskfiléwok med bambu och grönsaker

 
 
Jag älskar att fixa wok. Det går fort och går att variera på många olika sätt. Färgglada grönsaker i woken gör en glad också. 
 
650 g fläskfilé
en burk bambuskott, gärna i bit, tärnad
ett par champinjoner
2 små gula lökar
ca 200 g haricot verts, frysta
 
ca 2 msk oystersås
lite soya, typ 1 tsk
ca 1 msk ketchup
svartpeppar
lite wokkrydda
lite chilipowder
 
olja till stekning
 
 
Börja koka riset. Medan riset kokar fixar man woken. 
 
Strimla fläskfilén tunnt. Stek på hög värme i 2 omgångar. Fläskfilén steks nästan färdig. Lägg åt sidan och häll på oystersås, soya ketchup och kryddorna. Rör runt och låt vila. Skär löken i klyftor och stek på hög värme och lägg åt sidan.  Stek därefter champinjonerna med lite salt. Lägg åt sidan och stek bambuskotten lite snabbt på hög värme och lägg åt sidan. 
 
Häll ner fläskfilén i stekpannan och hetta upp. Häll på haricot verts och sedan övriga ingredienser och servera med ris. 
 

Kommentera här: