Panna Cotta

 
Ibland hittar man grädde med kort datum, som idag tex, 5 dl för 2 kr. Perfekt för att göra lite panna cotta till dessert. Denna gång gjorde Emelie iordning dem. I detta recept minskade jag med ett gelatinblad dock då den blev något för fast med 3 blad som det stod i receptet hon hittade. Vet dock inte om det går att stjälpa upp den om man har 2 blad. Då rekommenderas servering i glas istället. 
 
ca 6 st
 
5 dl grädde
2 gelatinblad
½ dl socker
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden med socker och vaniljsocker. Ta bort från värmen och tillsätt sedan gelatinbladen ett i taget och rör om. Häll upp på små lämpliga formar. Jag använde små glögg-glas. Ställ kallt i några timmar. Servera med valfritt tillbehör. Hallon är gott att ha till. Denna gång tog vi vad som fanns hemma, vilket blev jordgubbar från jordgubbslandet. 
 
 
 
 
 
 
Ett annat serveringsförslag...
 

Kommentera här: