Högrevsburgare

  
Denna veckan hade de erbjudande på högrevsfärs på en affär där jag bor. Det fanns bara 2 förpackningar kvar med en riktigt fet färs, så jag bad charken mala lite ny färs med mindre fett, vilket de gjorde. Fick sedan välja ut de förpackningar jag ville ha. Vilken glädje. Så idag blev det högrevsburgare. Så gott. 
 
Ger 5-6 burgare
 
 
ca 3 tsk sambal olek
någon droppe Liquid smoke
1 krm timjan
1 krm nymald svartpeppar
1 tsk Texas Steaksauce från Texas Longhorn
1½ msk vatten
1½ tsk potatismjöl
850 g grovmald högrevsfärs
 
+
lite olja att pensla burgarna med
svartpeppar 
flingsalt
 
Blanda alla ingredienser utom köttfärsen i en liten skål. Lägg köttfärsen i en större skål och häll över såsen och blanda väl. Krama 5-6 bollar. 
Lägg ut plastfolie på en arbetsyta. Lägg en boll på plasten och vik över plast ovanpå. Platta till och forma. Lägg åt sidan och upprepa tills alla är klara. Pensla burgarna med lite olja på båda sidorna. Grilla burgarna och krydda av med svartpeppar och flingsalt när de vänds. 
 
Servera med valfria tillbehör. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: