Egopaj med färska jordgubbar
När de första jordgubbarna har börjat mogna blir det kanske inte tillräckligt många för att baka något stort. Eller om jordgubbslandet är litet kanske man inte får så många jordgubbar alls. Eller när affärerna börjar sälja jordgubbar i miniförpackningar och man måste provsmaka några och det inte alls blir särskilt många kvar. Här kommer ett litet enkelt recept på jordgubbspaj som man kan avnjuta ensam eller i smyg. =)
1 port
2-3 stora jordgubbar, några fler om de är mindre, delade i bitar
ca ½-1 msk socker
ca 2-3 msk smulor, se nedan...
Smulor, räcker till ca 4 omgångar. Tips gör hela satsen och frys in smulorna så kan du göra flera egopajer andra dagar.
75 g smör
1½ msk socker
1½ msk farinsocker
en knivsudd salt
1,5 dl vetemjöl
Rör ihop smulorna. Fyll med sockrade jordgubbsbitar i en liten ugnssäker form. Lägg på smulor. Grädda i 175-200 grader varm ugn till smulorna fått lagom färg. Servera gärna ljummen med en kula vaniljglass. Mmm...
Nyplockade solmogna jordgubbar direkt från jordgubbslandet. ♡ ♡ ♡