Morotstårta med smak av citron

 
 
En underbart och saftig och mjuk morotskaka smaksatt med citron istället för kanel. Toppad med fräsch Philadelphiatopping och färsk frukt. Perfekt sommardessert. 
 
Kakan:

2 ägg
2 dl strösocker 
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av en citron

2½ dl vetemjöl
1 dl solrosolja
3 dl fint rivna morötter

+ smör och kokos till formen


Glasyr:

200 g Philadelphia 
3 dl florsocker 
1½ tsk vaniljsocker
3 msk smält smör 

+ Färsk frukt att topppa kakan med, tex 2 persikor och lite jordgubbar


Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner olja, morötter och citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör ner blandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smord och kokosad form cirka 24 cm Ø. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25-30 min. Tag ut kakan och låt den svalna. Blanda ost, matfett och florsocker till en glasyrsmet och bred över kakan. Låt gärna stå kallt i ca 12 timmar innan servering. Dekorera med färsk frukt. 

 
 
 
 
 
Kakan har en underbart fin färg. När man gör kanelvarianten med
farinsocker i, kommer inte färgen fram så här fint. 

 

 

Kommentera här: