Morotstårta med smak av citron
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av en citron
2½ dl vetemjöl
1 dl solrosolja
3 dl fint rivna morötter
+ smör och kokos till formen
Glasyr:
200 g Philadelphia
3 dl florsocker
1½ tsk vaniljsocker
3 msk smält smör
+ Färsk frukt att topppa kakan med, tex 2 persikor och lite jordgubbar
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner olja, morötter och citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör ner blandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smord och kokosad form cirka 24 cm Ø. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25-30 min. Tag ut kakan och låt den svalna. Blanda ost, matfett och florsocker till en glasyrsmet och bred över kakan. Låt gärna stå kallt i ca 12 timmar innan servering. Dekorera med färsk frukt.