Panerad julkyckling


 
Detta hittade min pappa i en DN för många år sedan. Receptet var värt 25 000 dollar. Så mycket betalade amerikanska kycklingproducenter för recpetet på frasig kryddkyckling från Södern. Jag har dock gjort några mindre justeringar i receptet. Kryddningen passar även till julen så detta år valde vi att göra denna kyckling till julbordet. 
 
 

700 g kycklinginnerfiléer

Till panering:
3 kantskurna vita brödskivor
2 msk maizena
2 msk valnötter
2 skalade vitlöksklyftor
1 tsk mald spiskummin
1/2 tsk oregano
1/4 tsk kajennpeppar
1/4 tsk malda nejlikor
1/2 tsk salt
2 tsk äggvita

 

Till marinering:
2 msk senap
1 msk vatten
2 tsk ljus sirap
1 krm salt
1 krm svartpeppar

rapsolja till stekning

 

Lägg samtliga ingredienser till paneringen med undantag för äggvitan i en matberedare eller mixer. Kör till en småsmulig massa. Sätt till äggvitan och kör 2-3 sekunder. Häll upp blandningen på ett fat.
Blanda ingredienserna till marineringen. Lägg ner kycklingen med den tjockflytande marinaden och låt stå i några minuter Vänd sedan bitarna i paneringen. Stek kycklingen i stekpanna med rikligt med olja. 




 
 
 

 

Kommentera här: