Enkel chokladfudgesås

 
Till glassefterrätten passar denna enkla och mycket goda chokladsås. Jag provblandade och skrev ner testet i vanlig ordning. Trippla detta recept så har du ca 120 ml chokladfudgesås. Den vita sirapen är inte nödvändig, det går nog bra med bara ljus sirap också. Såsen är helt rinnande när den är varm/ljummen, väl på glassen blir den lite fudgig och seg. Ska prova att ha denna kräm på en tårta någon gång tror jag, den blev bra i konsistens när de stått i kylen också. Kanske kör denna på kärleksmums istället för den sockriga glasyren med florsocker som man annars har. Blir nog perfekt. =) Eller varför inte använda som chokladfonduesås? 
 
 
 
 
Med bara 4-5 enkla ingredienser som man oftast har hemma...
 
...kan man göra en supergod chokladsås.
 
När såsen svalnat något blir den tjockare. 
 
Och när den vilat i kylskåp blir den som en tjock kräm, liknande kolakräm eller dulce de leche. 
 
Här med sommarjordgubbar, minimaränger och vaniljgräddglass. Slurp! 
 
 

Kommentera här: