Körbärscheesecake i minibitar

 
 
 Till julafton har jag i år bla gjort minicheesecakebitar med körsbärsglasyr som är en favorit. Fin färg blir det också.  Det blev totalt 35 minibitar med måtten 3,5 x 3,5 cm ca. Perfekt när man bara vill ha något litet till fikat efter julmaten. Om man vill ha juligare smaker är det bara att tillsätta en gnutta pepparkakskryddor i pajbotten och glasyren kan man göra med lingon man man gillar det. 
 
2 dl mjöl
100 g smör, rumsvarmt
2 msk socker
2 msk farinsocker
½ krm salt
 
200 g Philadelphiaost
2 dl smetana
1 dl creme fraiche
1,3 dl kondenserad mjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
 
1 dl körbärssirap från Towicz eller körsbärssaft
½ dl körbärsmarmelad utan bitar
½ dl vit sirap
2 gelatinblad
 
Blanda ihop ingredienserna till pajbotten. Den kan fortfarande vara lite smulig. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en rektangulär form. Jag använde en form på 21x25 cm. Häll degen/smulorna i formen och tryck ut med en sked. Tillaga i 200 grader. Sänk värmen när du ställer in formen i ugnen till 175 grader. Grädda botten gyllengul.
 
Rör osten, smetanan och creme fraichen mjuk. Tillsätt kondenserade mjölken och vaniljsockret och rör sist i äggen. Häll ovanpå pajbotten. Grädda i 125 grader tills fyllningen precis stannat. Ställ kallt. 
 
Blötlägg 2 gelatinblad i kallt vatten. Koka upp körsbärssirap, körsbärsmarmelad och sirap. Ta av från värmen. Tillsätt ett gelatinblad i taget och rör om. Häll ovanpå den kalla cheesecaken. Dekorera eventuellt med körsbärsbitar från marmeladen. Låt stelna och dela i mindre bitar. Denna cheesecake delade jag i 35 minibitar.

 
 
Här är cheesecaken serverad i minibit tillsammans med  Kladdkakemuffins i miniformat längst bak i bilden och längst fram Mandelkaka med nougatglasyr(glutenfri)
 
  
 

Kommentera här: