Rostassallad
En fräsch och god sallad som jag gjorde häromdagen. Ger 3-4 portioner
400-500 g rostasfilé
1 paket sugarsnaps
1 pkt babyspenat
en knippe salladslök
1 litet paket champinjoner
2 tomater
flingsalt
chiliflakes
smör att steka i
olivolja
citron eller vinäger (frivilligt)
Koka upp sugarsnapsen någon minut i lättsaltat vatten. Koka inte för länge, då spänsten annars försvinner. Slå av vattnet och häll på kallt vatten. Låt dra en stund och slå sedan bort vattnet.
Dela champinjonerna i 3-4 delar. Stek dem i rikligt med smör, salta och peppra och ställ åt sidan.
Hacka det vita av salladslöken i cm-breda bitar.
Skölj och skär tomaterna i i tunna kvartsskivor.
Skölj babyspenaten och ta ev bort grova stjälkar.
Blanda alla grönsaker utom svampen i en stor skål. Ringla över olivolja och lite vegeta eller flingsalt. Tillsätt citron eller vinäger om du vill.
Skär köttet i ½ cm tjocka skivor. Stek snabbt i smör på hög värme i omgångar. Köttet ska absolut inte genomstekas. Vänta på kryddningen. Lägg köttet i en behållare så länge tills allt kött är stekt. Häll sedan ner allt kött i pannan och krydda med Chiliflakes och rikligt med flingsalt.
Servera salladen med köttet vid sidan och toppa med de smörstekta champinjonerna.