Strawberry Cheesecake nr 1

                             

 

 

Finns det något godare än att äta en Strawberry cheesecake på landet? Mmm...fotot är taget på mina föräldrars sommarställe i Strängnäs. Cheesecaken på bilden är gjord med en vanlig pajbotten blandad med digestive och har kanter, orginalet ska dock inte ha några kanter.

BOTTEN

16 digestivekex
135 g smör (eller margarin)

eller en vanlig pajbotten

FYLLNING

400 g philadelphiaost
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg


GLASYR

0,75 - 1 l jordgubbar (separera ca 7-9 st till dekoration)
ca 2 dl socker
ca 3 msk maizena
½ tsk vaniljsocker
ca 1½ visprädde sötad med 1 tsk socker

 

Sätt ugnen på 200°C.


Koka upp sockret och de hela jordgubbarna i ca 5-10 min, tillsätt maizenan utblandad i lite vatten och vaniljen.
Fortsätt sjuda 1 minut till. Låt krämen svalna.

Blanda ingredienserna till bottnen. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i ca 10 minuter.

Rör osten mjuk. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop ost och äggblandning med vaniljsockret. Häll detta
i formen och grädda ca 35 minuter. Låt den svalna. Häll sedan på jordgubbsglasyren och ställ kallt. När
kakan är helt kall spritas små "bollar" av vispad grädde runt om och en jordgubbe på toppen av varje "boll".

 



Nedan några somriga bilder från landet...













En smultoncheesecake från landet... mamma bakar alltid sina pajdegar med margarin. Det sägs att degen blir bätte då, själv föredrar jag smörsmaken. Kanske ska prova nya Milda som är gjort på rapsolja och smör...

Kommentera här: