Min Chili

                                       

Har aldrig gjort en Chili tidigare, men idag var det dags att testa att fixa ihop ett recept. Vet inte vad en ursprunglig Chili ska innehålla. Har nog inte ätit någon ens. När vi gjort Chili Con Carne med köttfärs hemma tidigare har jag använt mig av en färdig kryddmix. Det här receptet blev faktiskt väldigt gott för att vara första försöket.
Receptet räcker till ca 4-6 portioner

1 kg högrev
2 gula lökar, hackad
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 lagerblad
1 tsk kalvfondkoncentrat
1 mörk oxbuljongtärning
svartpeppar
½ tsk chilipowder (Santa Maria)
1/3 tsk chilipepper (Santa Maria)
½ tsk Texas Smokehouse Steak Sauce
½ tsk spiskummin, hel, som mortlas
1½ msk tomatpuré
smör till stekning
ca 2 + 2 dl vatten

valfritt:
en liten burk stora vita bönor
en liten burk Kidneybönor


Putsa köttet från hinnor, fett och senor. Tärna köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Stek köttet i 2 omgångar i smör i en het gjutjärnsgryta. Lägg allt kött i grytan och tillsätt samtliga ingredienser. Ta ca 2 dl vatten i början och tillsätt mer vatten allteftersom det kokar undan. Koka under lock i totalt ca 4 timmar. Om du vill ha bönor i, tillsätt dem i slutet

Servera med strimlad isbergssallad, majs, tomater, vitt bröd och gärna lite vattenmelon till. 

                                


Kommentera här: