Midsommardessert

 
                             
Till midsommar brukar jag ofta ta med en jordgubbscheesecake till landet. I år blev det
Cheesecakemuffins med hallon på midsommarafton istället. På midsommardagen blev det en improviserad jordgubbdessert som från början skulle blivit en Gino av Jordgubbar med editerade den lite till att bli en jordgubbs och smultronefterrätt med vit chokladcremekaka i ugn. Mycket gott, lite svår att servera då den inte ska vara helt tillagad utan fortfarande krämig när den tas ut ur ugnen. Kan fungera att tillaga i portionsformar istället.

Ger 8 portioner

2 liter jordgubbar
3 ägg
1 äggula
150 g vit blockchoklad från Odense, hackad
50 g vit blockchoklad
100 g smält smör eller margarin
1 dl socker
½ dl mjöl
smultron, frivilligt


Rensa och snoppa jordgubbarna. Dela dem i halvor och lägg dem i en stor ugnsform.
Vispa äggen med sockret. Smält smöret och tillsätt den hackade chokladen. Rör ned i äggblandningen och tillsätt även mjölet. Häll detta över jordgubbarna.

Grädda i ca 200 grader i 15 minuter. Desserten ska fortfarande vara fladdrig när den tas ut, dvs en helt tillagad, då förloras en stor del av smaken.

Riv över vit choklad när desserten tagits ut. Låt svalna en stund och stö över smultron om du har några =)
 
 

Kommentera här: